tirsdag 28. september 2010

Oreokjeks UTEN melk=)

Kjeksene:

3 dl hvetemel (eller glutenfritt mel)

1 dl kakao

1 ts natron

1/4 ts bakepulver

1/4 ts salt

2 1/2 dl sukker

145 g romtemperert melkefritt smør

1 egg

Bland sammen mel, kakao, natron, bakepulver, salt og sukker i en bolle.
Rør inn smør og egg til deigen er en sammenhengende masse.
Trill små kuler av deigen og trykk dem flate på et stekebrett kledd med bakepapir. De skal være små nok til at du får plass til i hvert fall 25 på ett brett.
Stek i 8-9 minutter ved 190 C

Fyllet

55 g romtemperert melkefritt smør

3 dl melis

2 ts vaniljeessens

2 ss vann


Ha smøret i en bolle og kjør maskinen på lav styrke.
Ha i melis, vaniljeessens og vann litt og litt.
Skru maskinen på høy hastighet til kremen blir lett og luftig (ca 2-3 minutter).

Når kjeksen og kremen er ferdig legger du en liten klump med krem midt på en kjeks, legger en ny kjeks oppå og klemmer sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar